Основи на Софтуерното Тестване

Основи на Софтуерното Тестване01-07-14

Интензивен дневен курс "Основи на Софтуерното Тестване" - Software Quality Assurance.

OnTarget Training стартира записване за курс „Основи на Софтуерното Тестване”.

Курсът е двудневен и ще се проведе в рамките на 2 дни - 17.07 и 18.07.2014г. и е с обща продължителност 16 часа. Цената е 190,00 лв.


Софтуерното Тестване – Software quality assurance (SQA) – е дисциплина за прилагане на техники и методи за проверка на качеството на софтуера. Главната цел на всеки QA e да потвърди, че процесите, процедурите и техниките използвани при разработката на софтуерни приложения отговарят на всички изисквания и стандарти.


За кого е предназначен курса:

За всеки който желае да изучава и да се развива в областта на Софтуерното Тестване. Не са необходими знания по езици за програмиране.


Ще придобиете знания за:

- основи на софтуерното тестване

- типове тестове

- методи и техники за тестване

- категоризиране и описване на бъгове

- документацията съпътстваща тестовия процес - test plan, test case, bug report, ...

- таблици на решенията (decision tables)

- диаграми на състоянията (state diagrams)

- Boundary Value Analysis

- Equivalence Partitioning


Предвидени са и различни упражнения - изготвяне и попълване на тест план, изготвяне и попълване на тест case, изготвяне на отчети и други.

Ще се научите да работите с таблици на решенията (decision tables), диаграми на състоянията (state diagrams) и да прилагате Boundary Value Analysis и Equivalence Partitioning.

Желаещите да се запишат и обучават в курса е необходимо да се свържат с нас на: 02/958 99 65 или да ни пишат на info@ontarget-training.com.